Tijd voor een kennismaking met Jarinda Sewnath

Feel Flex draait in de eerste plaats natuurlijk om de flexwerkers. We doen er alles aan om de flexwerkers te ondersteunen. We hebben fantastische mensen in dienst die altijd voor onze flexwerkers klaar staan. Eén daarvan is Jarinda. Zij werkt als commercieel back-office medewerker op onze locatie in Zaandam. Tijd voor een kennismaking! 

Wil je jezelf eens voorstellen aan ons? 

Ik ben Jarinda, ik ben 43 jaar en ik werk al sinds 2017 bij Feel Flex. Ik kende Gerard en Niels van een vorige werkgever en kwam zo dus bij Feel Flex terecht. Ik heb een tijdje als intercedent gewerkt, tot ik erachter kwam dat een functie als commercieel backoffice medewerker toch iets meer voor mij is.”

Kun je me uitleggen wat die functie precies inhoudt?

Ik doe eigenlijk alles in de ondersteuning en administratie van de vestiging. Ik ben bijvoorbeeld dagelijks bezig met contracten, ziekteverzuim, planningen en CAO wijzigingen.”

Wat vertel jij op een verjaardag over Feel Flex als bedrijf? 

Zoals mijn voorgangers al zeiden: het is echt een dynamisch bedrijf met korte lijntjes. En echt alles is bespreekbaar. Hoewel het natuurlijk een commercieel bedrijf is, wordt de menselijkheid nooit vergeten. Als er in je privéleven iets speelt, dan kun je dit altijd aangeven. Daar is echt ruimte voor. Natuurlijk zijn er dingen die af moeten, maar de dag verloopt altijd anders dan je verwacht. Je moet zelf dus ook behoorlijk flex zijn. Die afwisseling daar krijg ik ontzettend veel energie van.”

Is er dan echt geen dag hetzelfde? 

Momenteel werkt iedereen natuurlijk veel thuis. Normaal gesproken begonnen we de dag altijd met een kopje koffie. Even allemaal bij elkaar om de dag te bespreken en ook even te gezellig kletsen. Dan maak je meteen een goede start met z’n allen. Ik vind dat dit echt bijdraagt aan het groepsgevoel. Dat is eigenlijk het enige vaste moment. Daarna stroomt mijn mail binnen en dat levert vanzelf urgente to-do’s op. Daar ga ik dan mee aan de slag.”

Je zit nu al een tijdje bij Feel Flex, wat zou je nog willen leren? 

Ik wil me vooral nog wat meer verdiepen in de wetgeving met betrekking tot ziekte van de flexwerker. In dit aspect van mijn werk kan ik extra veel betekenen voor de flexwerkers en dat vind ik fijn. Ik sta altijd voor ze klaar en ze kunnen altijd even hun verhaal bij mij kwijt. En als het nodig is, dan schakel ik natuurlijk de bedrijfsarts in. Daarnaast ga ik me komende periode ook verdiepen in de begeleiding van onder andere schoolverlaters en mensen die zich laten omscholen.”

Wat is het mooiste compliment dat je in je werk ooit gekregen hebt? 

Eén van onze flexwerkers had bij zijn huisarts aangegeven dat hij altijd heel erg goed met mij kon praten. Dat vond ik heel mooi om te horen. Hij zat in een vervelende situatie en dan ben ik blij dat ik iets voor hem kan betekenen.”

Waar kan ik jou ’s nachts voor wakker maken? 

Haha, voor vrij weinig. Ik hecht veel waarde aan mijn slaap. Maar als het echt moet dan voor het Noorderlicht.”

Feel Flex staat voor werk ‘en meer’, wat betekent dat ‘meer’ voor volgens jou? 

De flexwerkers kunnen altijd bij ons aankloppen. Ook als er dingen zijn die eigenlijk niet met werk te maken hebben. Wij hebben altijd aandacht voor de persoon achter de flexwerker. Ik wil de verbinding maken met ze, zodat die persoon kan stralen. We doen echt meer dan dat ‘normaal’ gevonden wordt.” 

Als jij flexwerker zou zijn voor Feel Flex, voor welke tak zou je dan aan de slag gaan?

“Zo’n grote vrachtwagen rijden, dat lijkt me wel wat. Of de elektrotechniek, dat vind ik ook interessant. Dat heeft tenslotte ook te maken met verbindingen maken.”

En tot slot: wat is je leukste herinnering aan je tijd bij Feel Flex?

Dat is zonder twijfel de familiedag in 2018. We hebben toen alle flexwerkers en hun familie uitgenodigd in een openluchttheater met optredens en lekker eten. Dat was echt een super leuke dag. Heel waardevol voor ons, maar ook voor de flexwerkers dat weet ik zeker.”