Sam en Tegan - Australische avonturiers bij Feel Flex

Al jaren droomden Sam en Tegan ervan een reis door Europa te maken. Het continent stond altijd al bovenaan hun lijstje. Bovendien woont Sams broer met zijn gezin in België, wat hen nóg meer motiveerde om hun avontuur in 2024 te beginnen.

Reizen is geweldig, maar het kan tegelijkertijd ook een flinke aanslag op je portemonnee zijn. Onder het motto "voor niets gaat de zon op" besloten ze om voor langere tijd op één plek neer te strijken en tijdelijk werk te zoeken om hun reis te bekostigen.

Zo belandden ze bij Feel Flex, waar ze drie maanden met veel plezier hebben gewerkt. Toen hun werkvisum afliep, waren ze klaar om hun Europese avontuur te vervolgen. Hun inspirerende verhaal verdient zeker een plek op onze blog! Lees hieronder het interview met Sam:

 

Waarom hebben jullie besloten om Europa te verkennen en hoe kwam Nederland op jullie route?

“We wilden al langere tijd een reis door Europa maken. Het continent biedt zo veel diversiteit en mooie natuur! Daarnaast woont mijn broer met zijn gezin in België, dus dat was ook zeker een grote reden om deze kant op de komen. Om eerlijk te zijn heeft Instagram een grote rol gespeeld als het gaat om ons bezoek aan Nederland. We zijn geïnfluenced! We werden aangetrokken door de fietscultuur, de mooie stadjes met grachten en daarnaast is het vrij centraal gelegen in Europa”.

 

En, voldeed Nederland aan de verwachtingen?

“Absoluut! Fantastisch dat je in Nederland écht alles met de fiets kan doen en dat de infrastructuur er ook compleet op is ingericht. Met je fiets in de trein stappen is hier heel normaal. Sowieso is Nederland een land van duurzame transportopties, daar kunnen ze elders nog veel van leren. We zijn daarnaast ook verrast door mooie steden zoals Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Den Bosch. En Giethoorn was een van onze favoriete plekken, hier zijn we dan ook een tijdje gebleven”.

 

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Feel Flex en waarom hebben jullie besloten om voor ons te werken?

“We zijn Feel Flex online tegen gekomen. We waren heel bewust op zoek naar een baan in de agrarische sector. Ik heb zelf op een boerderij gewerkt en mijn partner wilde dit soort werk graag ervaren. Ook waren we specifiek op zoek naar iets in Zuid-Nederland, om dicht bij mijn broer te zijn. Het gevoel bij Feel Flex was direct goed!

 

Via Feel Flex zijn jullie gestart bij de boomkwekerij in Udenhout. Wat vonden jullie van het werk en de werkomgeving?

“Het is een groot bedrijf maar we zijn super goed welkom geheten. Iedereen was heel aardig en mensen wilden ons graag leren kennen, gelukkig waren de vrijdagmiddagborrels hier een uitstekend moment voor. Buiten werken met bomen is super interessant en qua werkzaamheden heel divers. Het heeft mij ook de mogelijkheid gegeven om te zien of ik dit soort werk in de toekomst zou willen blijven doen en dat zou ik zeker willen! Het proces hier is ook anders dan in Australië, daar kunnen we echt van leren”. 

 

Wat voor indruk heeft Feel Flex bij jullie achter gelaten?

“Een super goede indruk. De communicatie was heel fijn, op elke vraag kregen we binnen een uur antwoord. Ook konden we 7 dagen per week wel bij iemand terecht, dat zal veel energie en moeite kosten maar werd heel erg gewaardeerd! We kregen werkkleding, de contracten waren ontzettend snel klaar en de intercedentes reden ons zelf naar onze accommodatie. Super geregeld”.

 

Hoe vonden jullie de Nederlandse cultuur en wat waren enkele van de grootste verrassingen?

“We wisten niet goed wat te verwachten maar we waren erg verrast door hoe vriendelijk iedereen is! Zeker in de kleinere steden/dorpen is het normaal elkaar te begroeten op straat. Dit heb ik bijvoorbeeld in België niet zo ervaren. Deze uitspraak zal natuurlijk goed vallen gezien de rivaliteit tussen Nederland en België (*lacht). Daarnaast zijn we fan van de frituur-cultuur en heb ik geleerd dat het “friet” en geen “patat” is hier in het zuiden! Maar wat ons misschien wel het meest heeft verrast is dat écht iedereen fietst. In weer en wind zitten zowel jonge kinderen als ouderen gewoon op de fiets”.

 

En dan komt jullie avontuur in Nederland ten einde, waar gaat de reis verder nog naartoe?

“We gaan eerst nog even babysitten in België, genieten van qualitytime met de familie. Daarna staan Marokko, Portugal en Oostenrijk nog op de planning!