Luc is recruiter bij Feel Flex en vertelt over z’n werk

Feel Flex draait in de eerste plaats natuurlijk om al onze Flexwerkers en opdrachtgevers die we elke dag opnieuw zo goed mogelijk willen bedienen. Om dat succesvol te kunnen doen hebben wij zelf natuurlijk talentvolle en ambitieuze werknemers nodig. Tijd dus om die wat beter te leren kennen. Luc stelt zich deze week aan je voor.  

Luc vertel, hoe ben jij bij Feel Flex terecht gekomen?

Ruim 2 jaar geleden besloot ik om niet verder te gaan met de opleiding Ondernemend Retailmanagement. Diezelfde dag nog ben ik naar een supermarkt gegaan om te vragen of ik daar fulltime aan de slag kon. Omdat ik wist dat ik dit niet voor de rest van mijn leven wilde blijven doen, ben ik mezelf gaan oriënteren. Ik wilde iets commercieels doen en kwam zo bij Feel Flex terecht. Ik combineer mijn werk daar met een BBL-opleiding Human Resources Management.”

En wat houden jouw werkzaamheden precies in?

Ik werk als recruiter en dat houdt in dat ik altijd op zoek ben naar mensen die voor Feel Flex zouden kunnen werken. Als ik een geschikte kandidaat heb gevonden, dan vraag ik referenties op bij bijvoorbeeld ex-werkgevers en kijk ik of diegene misschien al voor een klant van ons gewerkt heeft. Zo probeer ik een goed beeld te krijgen van wie iemand is en wat voor werkervaring iemand heeft. Vervolgens ga ik in gesprek met deze mensen en probeer ik de achterhalen wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Wat bespreek je dan in zo’n sollicitatiegesprek?

In de eerste plaats kijken we naar de wensen van de sollicitant. Waar liep diegene bij z’n vorige werkgever tegenaan? Wat kunnen wij hierin betekenen? Maar we letten bijvoorbeeld ook heel erg op houding, diegene moet wel uitstralen dat hij/zij wil werken. Dat begint al met op tijd komen, maar je kunt dat ook opmaken uit hoe iemand over werk praat. ”

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

Ik zit nu in mijn examenjaar. Na verwachting zal ik rond juli afstuderen. De uitzendbranche blijft mij trekken en een commerciële/hrm functie als recruiter ligt mij goed. Ik vind het belangrijk dat ik de ruimte krijg om leren. In mijn huidige team techniek is iedereen altijd op zoek naar wat er beter kan. Dat vind ik erg inspirerend en dat is een leuke uitdaging. We doen er alles aan om getalenteerde mensen aan ons te binden, want als je de mensen hebt, dan heb je de markt. In welke branche dan ook, een echte vakman kan overal aan het werk. ”

Wat is je leukste herinnering bij Feel Flex? 

Mijn eerste plaatsing was wel een mooie mijlpaal, dat heb ik samen met collega Wouter gedaan. We kregen een aanvraag van een klant die op zoek was naar een goede CE chauffeur met jaren ervaring. Wij hebben toen een zoekactie opgezet. Zo kwamen we terecht bij een chauffeur die al werkzaam was bij een transportbedrijf in Veghel en het daar niet echt naar z’n zin had. Hij stond open voor een nieuwe uitdaging en binnen één week was hij bij onze klant aan het werk. Dat gaf wel een kick, dat je iemand zo snel en zo goed kunt helpen.”

Wat heb je nodig om als werknemer bij Feel Flex te slagen?

“Je moet vooral veel motivatie hebben, ervaring is niet eens het belangrijkste. Als je enthousiast bent en wil leren dan kom je heel ver binnen Feel Flex. De kansen liggen voor het oprapen. Wij proberen tenslotte altijd te kijken naar mogelijkheden en niet naar problemen.”

Kun je wellicht nog een leuke anekdote vertellen over je collega’s? 

Niet zozeer een anekdote. Maar ik wil wel even benoemen dat het nu met het nieuwe team techniek erg prettig samenwerken is. Ik word erg geholpen door collega’s Francesco, Mark en Roberto. Zij zitten al langer in het vak en daar kan ik veel van leren. Zij zorgen er echt voor dat hun flexwerkers altijd zorgeloos aan het werk kunnen. Wat dat betreft stralen zij echt uit waar Feel Flex voor staat.”

En tot slot: is er een flexwerker die je bij gebleven is? 

Jazeker. Toevallig moest een flexwerker twee weken geleden naar Spanje voor een rechtszaak. Wij hebben een vliegticket voor hem geboekt en geregeld dat hij toen hij terug kwam in het weekend kon overnachten bij het vliegveld, en de volgende dag naar Veghel kon reizen. Ook hebben we ervoor gezorgd dat hij ergens in quarantaine is gegaan en een coronatest kreeg. Na de quarantaine en de negatieve coronatest hebben we hem weer bij een van onze huisvestingen afgezet. Ik vind dit echt een goed voorbeeld van wat Feel Flex allemaal wil doen voor flexwerkers. Collega’s Sjuul en Hans waren hier erg druk mee, en samen met hen hebben we dit erg goed geregeld. ”