Interview met Sergejs over zijn werk bij Feel Flex

Feel Flex draait in de eerste plaats natuurlijk om al onze flexwerkers en opdrachtgevers die we elke dag opnieuw zo goed mogelijk willen bedienen. Om dat succesvol te kunnen doen hebben wij zelf natuurlijk talentvolle en ambitieuze werknemers nodig. Tijd dus om die wat beter te leren kennen. Deze week aan de beurt: intercedent Sergejs. 

Hoe lang werk je al voor Feel Flex?

Ik ben 1,5 jaar geleden begonnen bij Feel Flex.”

Hoe ben je bij Feel Flex terecht gekomen?

Ik kom oorspronkelijk uit Letland, ik heb de business school in 2001 afgerond en ben in het leger gegaan. Daarna heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Toen ik stopte besloot ik te gaan reizen om te zien wat de wereld allemaal te bieden heeft. Mijn laatste stop was in Nederland. Ik vond het meteen een heel fijn land en daarom besloot ik een baan te zoeken. Ik heb eerst nog voor verschillende andere werkgevers gewerkt. Ik kende Ramona van Feel Flex al en op een dag vroeg ze of ik bij Feel Flex wilde komen werken. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken.”

Wat is jouw rol binnen Feel Flex?

Ik ben een recruiter. Dat betekent dat ik altijd bezig ben met het vinden van mensen die voor Feel Flex willen werken. Soms in Letland maar ook in andere landen.”

Wat vind je het leukst aan deze baan?

Zoals anderen al eerder vertelden, is geen dag hetzelfde. Je weet nooit wat de dag zal brengen en wat voor werk je te wachten staat. Dat betekent ook dat je elke dag nieuwe dingen leert. Dat vind ik het leukste aan dit vak.”

Wat is het grootste verschil tussen Letland en Nederland?

Ik vind het te gek dat er zoveel mensen in zo’n klein land kunnen wonen. En het is ook interessant hoe Nederland zo’n vrij land is maar toch zeer strikte wetten heeft. Het voelt een beetje alsof alles is toegestaan, maar niets eigenlijk echt mag. Ik heb wel echt een liefde voor Nederland ontwikkeld.”

Wat is er volgens jou nodig om een ​​succesvolle recruiter te zijn?

“Het belangrijkste is dat je het werk echt leuk vindt. Je moet sociaal zijn en oprecht geïnteresseerd in mensen. Het is geen moeilijke baan, maar zeker niet iedereen kan het. Je moet ervaring hebben in het werken met mensen en je moet flexibel zijn want elke flexwerker is anders. Sommigen zijn erg hardwerkend en gemotiveerd, anderen hebben iets minder motivatie. Je moet ze allebei ondersteunen en aanvoelen waar mensen behoefte aan hebben.”

Je hebt een paar keer gezegd dat je je werk erg leuk vindt, wat zijn andere dingen dan werken die je graag doet?

Ik ben erg geïnteresseerd in 3D-modellering. Ik werk veel met AutoCAD en andere software. Ik maak 3D-modellen, werk met een 3D-printer en bouw websites.”

Wat is jouw plan voor de toekomst?

Ik ben heel blij dat ik met mijn gezin in Nederland woon. Dus ik wil hier zeker blijven. Je weet nooit wat de toekomst in petto heeft maar op dit moment ben ik helemaal happy bij Feel Flex.”