Intercedent Edwin deelt zijn ervaringen over Feel Flex

Feel Flex draait in de eerste plaats natuurlijk om al onze flexwerkers en opdrachtgevers die we elke dag opnieuw zo goed mogelijk willen bedienen. Om dat succesvol te kunnen doen hebben wij zelf natuurlijk talentvolle en ambitieuze werknemers nodig. Tijd dus om die wat beter te leren kennen. Dit keer spraken we met intercedent Edwin. 

Hoe ben je bij Feel Flex terecht gekomen?

Ik ben heel lang zelfstandig ondernemer geweest. Toen dat een beetje terugliep ben ik een uitzendbureau binnengestapt om te vragen of ze daar wellicht korte opdrachten voor me hadden. Zij vroegen toen of ik niet voor hun wilde werken. Zo ben ik dus de uitzendbranche ingerold. Bij een vorige werkgever had ik door een fusie minder eigen inbreng in mijn werk. Ik besloot een andere baan te zoeken en maakte een kort uitstapje als administratief commercieel medewerker.  Toen kwam de vacature bij Feel Flex (voorheen koflexwerk) voorbij.”

En dat bevalt dus nog goed? 

Jazeker, ik zit hier echt op mijn plek. De techniek heeft me echt gepakt. Het is geweldig om als technisch intercedent mensen aan het werk te helpen. En Feel Flex als organisatie past ook heel erg goed bij mij. Het is een bedrijf met korte lijntjes en je bent echt verantwoordelijk voor je eigen klanten en opdrachten. Wat dat betreft lijkt het een beetje alsof je zelfstandig ondernemer bent. Op onze vestiging in Zaandam werken we met een ervaren team. Iedereen is anders maar daardoor klikt het juist zo goed. Dat is de basis van ons succes.”

Je zegt nu dat iedereen anders is, maar zijn er ook overeenkomsten?

We hebben natuurlijk allemaal hetzelfde doel; aan het einde van de week de planning rond krijgen. Het mooie is dat al onze klanten ook anders zijn. Het is dus juist fijn dat we goed kunnen kijken welke klant het beste bij je past. Om zo alle klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen. We vullen elkaar goed aan en we weten natuurlijk per team wel wat er speelt. We checken regelmatig bij elkaar in. Zo kunnen we bijspringen als iemand hulp nodig heeft.”

Hoe gaan jullie op zoek naar flexwerkers die voor Feel Flex willen werken?

We hebben een recruiter en die gaat alle jobboards af. Maar ik merk dat we vooral veel flexwerkers via via binnen krijgen. We hebben sowieso een aanbrengbonus. Dus als een flexwerker een andere flexwerker aanbrengt en diegene werkt 250 uur voor ons, dan krijg je 150 euro. Als diegene dan nog een keertje 250 uur werkt, krijg je weer 150 euro. Daarnaast is onze service naar de flexwerkers gewoon goed. We regelen heel veel voor ze. Wij zijn een partij waar ze op kunnen bouwen en dat spreekt zich natuurlijk snel rond.”

Wat zijn je ambities voor de toekomst? 

Toen ik bij Feel Flex kwam, wilde ik gewoon dolgraag snel mijn eigen klanten krijgen. Dat is inmiddels gelukt gelukkig. Mijn volgende ambitie hangt eigenlijk samen met de ambitie van Feel Flex; we moeten de weg omhoog weer inzetten. Corona heeft zeker effect gehad op de uitzendbranche. Maar we zetten gewoon met z’n allen de schouders eronder en we gaan er vol voor.”

Heb je door corona je werk erg zien veranderen?

“Je doet natuurlijk veel meer online. Maar ik heb ook gemerkt dat het toch belangrijk is om flexwerkers even in de ogen te kunnen kijken voordat ze aan het werk gaan. Die band is online toch niet helemaal te imiteren. Gelukkig kan dat natuurlijk ook gewoon op veilige afstand.”

Waar heb je bewondering voor als je naar de flexwerkers kijkt? 

Recentelijk werd er vanuit Feel Flex een zogenaamde ‘lasdag’ georganiseerd. Met team techniek kregen wij een kijkje in het leven van een lasser. We kregen zowel theorie als praktijk en mochten zelf ook aan de slag met het lassen. Ik merkte toen pas hoe moeilijk het is om een goede las te leggen. Daar heb ik dus wel bewondering voor, lassen kan echt niet iedereen. Daar moet je echt skills voor hebben. Voor ons als intercedent is het fijn dat we nu meer van het vak weten. Zo kunnen we ons ook beter verplaatsen in onze lassers en zo kunnen we ze beter helpen.”

Is er een flexwerker in het bijzonder waar je iets over kwijt wil?

O jazeker. Iedereen denkt altijd: metaal is een zwaar beroep dat je niet tot je pensioen kunt doen. Maar wij hebben gewoon een flexwerker van 72 jaar in dienst die nog altijd werkt als lasser. Hij vindt het nog steeds leuk en dankzij zijn ervaring is dat voor ons een super waardevolle kracht. De techniek is dus echt niet alleen maar geschikt voor de jongelui.”

Wat is je leukste herinnering van jouw tijd bij Feel Flex? 

Dat is zonder twijfel ons vijfjarig bestaan. We zaten toen met alle Feel Flex medewerkers op een camping in de Ardennen. We sliepen in van die mooie safari-tenten en alles was tot in de puntjes geregeld. Er was daar een plaatselijke kroeg afgehuurd en dat was echt een groot feest.”