Flexwerken: 5 redenen waarom het iets voor jou is

Flexibiliteit is de nummer één reden voor flexwerkers om zich in te schrijven bij Feel Flex. Flexwerken heeft immers volop voordelen. Veel jongeren vinden het bijvoorbeeld geweldig dat zij zelf kunnen beslissen waar, wanneer en met wie ze werken.  

Wij gaan op bezoek bij flexwerker Manuel. Hij is nu drie jaar als elektrotechnicus werkzaam voor Feel Flex en dat bevalt hem erg goed. Manuel wordt uitgezonden vanuit locatie Leidschendam en ervaart het contact met deze vesting als zeer prettig. Als het aan hem ligt blijft hij werken als flexwerker; de behoefte om bij een bedrijf in dienst te gaan heeft hij niet.

Manuel geeft je zijn 5 redenen om als flexwerker te werken:

1. Diversiteit in werkzaamheden
Vanuit het uitzendbureau krijg je verschillende opdrachten. Voor Manuel is dat een fijn aspect van flexwerken, omdat hij zo verschillende werkzaamheden kan doen en meer afwisseling krijgt. Vrijwel alle takken van elektrotechniek vindt hij leuk. Woningbouw, utiliteit en nieuwbouw liggen hem goed. 

2. Afwisseling van werkplek 
Bij flexwerk kun je te maken krijgen met werken voor verschillende bedrijven, op verschillende plekken. Prima, vindt Manuel: “Als ik het dan ergens niet naar m’n zin heb of mijn draai er niet kan vinden, kan ik dit aangeven bij Feel Flex. Zij zoeken dan voor mij een ander bedrijf. Door de variatie van werken bij verschillende bedrijven leer ik ook weer meer. De ene keer ben ik werkzaam in de woningbouw, dan weer utiliteit. Zo blijft mijn kennis altijd up to date.

“Het is een uitdaging om mezelf iedere keer te bewijzen voor een nieuwe opdrachtgever, dat ik het waard ben!“ Manuel, elektrotechnicus 

3. Back-up
“Het contact met Leidschendam voelt goed voor mij”, aldus Manuel. “Ik kan altijd met vragen terecht en er wordt gelijk geschakeld. Als ik bijvoorbeeld kleding, schoenen of gereedschap nodig heb wordt dit dezelfde dag nog geregeld en gebracht. Ik zie in de praktijk dat bij jongens die in dienst van het bedrijf zelf zijn, dit vaak anders gaat. Dan merk je dat zij bijvoorbeeld nog een tijdje op hun kleding of spullen moeten wachten.” 

4. Collega’s
Het werken in verschillende teamverbanden ligt Manuel goed. “Ik werk met verschillende collega’s en ik leer elke dag weer van hun. Door regelmatig nieuwe collega’s te leren kennen wordt mijn vakkennis ook weer uitgebreid. Ik maak nieuwe connecties, wat altijd handig is.”

5. Planning en omgang
“Feel Flex heeft goede voorwaarden en alles wordt snel geregeld. Als ik vrij wil of op vakantie ga wordt hier nooit moeilijk over gedaan”, zegt Manuel. “Ik kan dit geheel zelf inplannen. Dit zie je bij andere bedrijven vaak anders, omdat collega’s er natuurlijk rekening met elkaar moeten houden. Vestiging Leidschendam besteedt aandacht aan me door wekelijks even te bellen om te vragen hoe het met me gaat. Ze komen ook langs op projectbezoeken, waardoor je persoonlijke contact met elkaar hebt en niet alleen telefonisch.”