Door ATS Cockpit klaar voor de volgende stap

Uitzendbureau Feel Flex heeft in korte tijd een grote groei doorgemaakt. Een naamswijziging in 2020, uitgebreid naar vier vestigingen en een nieuw hoofdkantoor in Veghel om alle collega’s te laten passen. Nu is Feel Flex klaar voor een volgende stap. En goede tooling die makkelijk meegroeit kan dan niet achterblijven. ATS Cockpit van RecruitNow.

Waar de backoffice goed is ingericht, liggen de kansen voor Feel Flex bij de frontoffice. Dus stelden ze zichzelf de vraag: wat hebben we nodig om effectiever en efficiënter te werken? Het antwoord op de vraag was snel gevonden. Een ATS zou de ideale invulling van hun frontoffice zijn.  

De juiste oplossing

De zoektocht naar dat nieuwe ATS was maar kort. Al snel kwamen ze uit bij Cockpit van RecruitNow. Brahim Zaari, Operationeel manager Feel Flex: “In verschillende vakmedia zagen we berichten van andere uitzenders, die erg te spreken zijn over de tooling. Ze kwamen over als een goede kennispartner met verstand van de uitzendbranche. Dat gaf ons het gevoel dat we met RecruitNow Cockpit de juiste oplossing binnenhalen.” Dat goede gevoel werd bevestigd zodra de twee partijen rond de tafel gingen.

‘’Tot nu toe hebben we alleen het salestraject doorlopen. Daarin merk je dat RecruitNow ontwikkelt op basis van kennis van de branche.’’ Brahim Zaari, Operationeel Manager Feel Flex

Brahim Zaari, Operationeel Manager

Inzicht in activiteiten met open data-standaarden

Voor Feel Flex is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in welke mate de activiteiten die ze doen succesvol zijn. Met Cockpit kunnen ze dit doel bereiken door gebruik te maken van open data-standaarden om eenvoudig koppelingen met andere systemen te kunnen realiseren. Zo heb je op elk moment inzichtelijk hoeveel elke plaatsing gekost heeft en wat het opgeleverd heeft tegen welke conversiepercentages en marges. Hiermee hopen zij hun conversieratio te verhogen en commerciële activiteiten die databased zijn op te tuigen. Naast het implementeren van recruitmentsysteem Cockpit, gaat RecruitNow een nieuwe website voor Feel Flex bouwen.

Een ATS dat ontzorgt

Met persoonlijke aandacht en oplossingen op maat wil Feel Flex totale ontzorging bieden voor zowel werkzoekende als opdrachtgever. Ze regelen alles tot in de puntjes voor hen uitzendkrachten. Door samen sterk te zijn, bereiken ze veel. Brahim Zaari: ‘Samen met collega’s zorg je dat de branche waar jij medeverantwoordelijk bent goed verloopt. Het succes schuilt daarbij in gerichte kennis en een groot netwerk, dat je samen met collega’s deelt.’’ Cockpit sluit hier mooi op aan: het is namelijk een recruitment-systeem dat er volledig op is gericht om het werk van intercedenten en recruiters zo makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Campagne voor Oekraïne

Dat Feel Flex zich wil onderscheiden door het ‘ontzorgen’, komt terug in de mooie campagne die ze hebben opgezet voor Oekraïne. Collega Dariusz werkt als chauffeur via Feel Flex en was op vakantie in Polen toen de oorlog uitbrak. Samen met zijn gezin woont hij daar aan de Oekraïense grens. Hij heeft contact met Feel Flex gehad en gevraagd of hij langer kon blijven om hulp te verlenen. RecruitNow steunt dit initiatief natuurlijk graag en doneert €900,- voor Oekraïne.