Binnen Transport staat Sylwia haar mannetje

Bij Feel Flex staan de flexwerkers en opdrachtgevers voorop. Achter de schermen werken wij hard om de juiste mensen op de juiste plek aan het werk te krijgen. Zoals Sylwia, van het segment Transport in Leidschendam. Een leuke en vlotte persoonlijkheid, die de hele dag aan het bellen en regelen is.

Hi Sylwia, wil je je even voorstellen?
“Ik ben Sylwia de Ridder en kom uit Polen. Sinds vier jaar werk ik op het segment Transport in Leidschendam. Mijn hobby’s zijn schansspringen en Formule 1 kijken. Daarnaast ben ik sportief en doe ik aan squash. Ik wandel graag met mijn man en ons hondje – oh en shoppen, dat vind ik ook niet verkeerd!”

Met wat voor achtergrond ben je bij Feel Flex aan het werk gegaan?
“Voordat ik hier kwam werken had ik al bij twee andere organisaties gewerkt. Daar was ik begeleider van flexwerkers en hoofdplanner. In totaal heb ik dat zeven jaar gedaan, met name voor flexwerkers met verschillende nationaliteiten. In die tijd heb ik veel geleerd en veel verschillende mensen ontmoet.”

Waar bestaat jouw werk zoal uit?
“Mijn werk bestaat voornamelijk uit het koppelen van de juiste mensen aan de vacatures van de klanten. Het gaat dan vooral om vrachtwagenchauffeurs, en dan voornamelijk om arbeidsmigranten. Portugese jongens, Spanjaarden, Italianen…maar voor 90% komen zij uit het Oostblok. Voor hen is huisvesting best een uitdaging, dat moet allemaal geregeld worden. Met Feel Flex hebben wij zelf huizen, en plaatsen we ze daar. We proberen er met Feel Flex FF voor te zorgen dat medewerkers zich hier thuis voelen, dat alles goed geregeld is. Als zij voor de eerste keer in Nederland komen, hebben ze extra aandacht nodig. Dan leg ik ze uit hoe het hier werkt, en daar zijn ze erg dankbaar voor.”

Je houdt je als intercedente bezig met alles rondom transport. Hoe zou jij dat wereldje omschrijven?
“Het is een wereldje met vrijwel allemaal mannen. Drie jaar geleden hadden we een vrouw in Veghel geplaatst, zij kwam uit Letland. Ze had net haar groot rijbewijs gehaald en was pas begonnen aan haar nieuwe baan. Deze week is er ook een meid begonnen, in Veghel. Het is snelle en dynamische wereld, en dat past prima bij mij. Ik kan zelf ook niet stilzitten, wil het liefst snel dingen regelen en direct door.”

Kun jij zelf ook een vrachtwagen besturen?
“Officieel mag ik het niet, want ik heb nog geen groot rijbewijs. Ik was eens met een Spaanse kandidaat op pad, die bij een klant moest proefrijden. De mentor vroeg na afloop of ik ook vrachtwagen kon rijden. Ik had dat nog nooit gedaan, maar mocht op hun bedrijfsterrein een rondje rijden. Met zo’n enorme trailer, dat was echt gaaf!”

Wat geeft jou het meest voldoening in je werk?
“Als ik alles goed geregeld heb, als ik mensen aan een gave baan heb geholpen en een bedrijf aan kwalitatief goed personeel heb geholpen. ‘A job well done’, dat geeft mij energie.”

De volgende vraag komt van je collega Jacomijne: ‘Hoe hou jij je staande in de hectische wereld van transport-flexwerk?'”
“Met mijn werk is geen dag hetzelfde. Ik kan in mijn werk beter met mannen omgaan dan met vrouwen. Bij hen is het gewoon ‘afspraak is afspraak’. Mensen krijgen van mij bevestiging wat ze kunnen verwachten, het is zwart op wit en zo gaan we het doen. Die duidelijkheid is in dit werk echt nodig. Het is af en toe best hectisch, maar dat geeft me energie, ik vind het leuk! Naast mijn werk sport ik veel en dat zorgt voor ontspanning. Zo hou ik het in balans.”

Aan wie draag jij het stokje voor deze interviewreeks over, en welke vraag wil je diegene stellen?
“Ik draag het over aan Hans Arts. Hij zorgt voor huisvesting en faciliteiten, en mijn vraag aan hem is: ‘Hoe zie je de komende jaren jouw afdeling ontwikkelen?'”