Kennismaking met Feel Flex intercedent Rosalie

Feel Flex draait in de eerste plaats natuurlijk om al onze Flexwerkers en opdrachtgevers die we elke dag opnieuw zo goed mogelijk willen bedienen. Om dat succesvol te kunnen doen hebben wij natuurlijk talentvolle en ambitieuze intercedenten nodig. Tijd dus om die wat beter te leren kennen. Deze week stellen we je graag voor aan Rosalie, die inmiddels al zo’n vier en een half jaar voor Feel Flex werkt. 

Rosalie vertel, hoe ben jij bij Feel Flex terecht gekomen? 

“Ik kom eigenlijk uit de sociale hoek maar kwam destijds door de crisis moeilijk aan de bak. Zo rolde ik de uitzendbranche in. En die branche bleek mij ontzettend goed te bevallen. Eerst werkte ik voor een ander uitzendbureau en kwam zo via een collega bij Feel Flex terecht.” 

Dus het bevalt nog goed bij Feel Flex?

“Jazeker! Het is een platte organisatie met korte lijntjes. Er is natuurlijk een behoorlijke fysieke afstand tussen de locaties maar daar merk je in de praktijk weinig van. Zeker nu we met teams gaan werken, je wordt gedwongen om slim samen te werken en elkaar te helpen. Ieders krachten worden nu echt benut.” 

Wat vind je het leukste aan je werk?

“De afwisseling vind ik heerlijk. Daarnaast is het enorm uitdagend. Ik besef eigenlijk nu pas hoe erg ik dat nodig heb in mijn werk. Ik leef echt op als we in de drukste periode van het jaar zitten. Dan voel je aan alles dat je er honderd procent voor moet gaan en daar haal ik veel voldoening uit. Daarnaast heb je enorm veel vrijheid om jouw manier van werken te ontwikkelen. We runnen echt alles van a tot z helemaal zelf. Als er bijvoorbeeld een wetswijziging is, dan mag je zelf helemaal bepalen hoe je de klanten benadert en hoe je ermee omgaat. Natuurlijk zijn er wel bepaalde kaders, maar daar binnen trek je echt je eigen plan. Ik geloof daar ook in, want zo zet je mensen in hun eigen kracht.” 

Wat heb je geleerd over werken in de flexmarkt?

“Doordat ik nu wat meer ervaring heb, vertrouw ik meer op mijn onderbuikgevoel. Voorheen gaf ik een kandidaat nog wel eens het voordeel van de twijfel. Dat doe ik nu niet meer, want dat loopt in de meeste gevallen fout af. Ik moet echt 100% overtuigd zijn. Ook heb ik geleerd om met veel verschillende soorten mensen om te gaan. Je werkt natuurlijk zowel met flexwerkers als met klanten en dat is een breed spectrum. Elk gesprek heeft weer een hele andere dynamiek en daar moet je snel op kunnen inspelen. Achterover leunen is er dus niet bij.”

Als je jezelf vergelijkt met toen je bij Feel Flex begon en nu, waarin ben je dan gegroeid?

“Ik ben commercieel gegroeid. Ik merkte dat ik daar stiekem best veel talent voor heb. Dan is het ook leuk om dat verder te ontwikkelen. Daarnaast ben ik ook behoorlijk zelfstandig in mijn werk, ik regel mijn eigen zaken. Als ik nu terugdenk aan alles wat ik de afgelopen vier jaar binnen Feel Flex op de rit heb gekregen dan ben ik daar wel trots op.”

Kun je je een casus herinneren die je is bij gebleven omdat ‘ie bijzonder, mooi of grappig was? 

“Ik vind het vooral bijzonder dat veel Flexwerkers bij je terug komen. Dat betekent dat je je werk écht goed hebt gedaan. Mijn eerste plaatsing bijvoorbeeld. Toen hij later weer op zoek was naar werk, nam hij weer contact met me op. Dat vind ik wel bijzonder. Als intercedent maak je de flexwerker vaak ook een beetje wegwijs in Nederland. Je helpt ze met een hypotheek of huurwoning als dat nodig is. Je kijkt met ze mee als ze formulieren moeten invullen. Dat hoort niet altijd perse bij mijn werk, maar het zorgt er wel voor dat deze mensen hun leven kunnen opbouwen hier. Ook komt het wel eens voor dat ze een andere aanbieding krijgen, bijvoorbeeld een vast contract bij een andere werkgever. Ik spoor ze dan altijd aan om daarvoor te gaan. Ik gun ze altijd alles. Maar heel vaak kiezen ze er dan toch voor om bij Feel Flex te blijven. Gewoon omdat ze ons een fijne partij vinden waar alles goed geregeld is en omdat wij net dat stukje ‘meer’ doen.”

Hoe is het om voor Feel Flex te werken?

“Er hangt een hele relaxte sfeer en ik vind dat er geen overdreven hoge druk ligt op de werknemers. Als je je werk goed doet dan krijg je echt veel vrijheid, het voelt dan ook alsof je, je eigen toko met je collega’s runt. Daarnaast werk je met een heleboel verschillende collega’s die ook allemaal verschillende kwaliteiten hebben. Hierdoor krijg je het gevoel dat je het samen doet en dat je ook echt jezelf kunt zijn.”

Wat zijn je ambities voor de toekomst? 

“Ik ben natuurlijk nog lang niet uitgegroeid en er zijn nog genoeg dingen die ik verder kan ontwikkelen. Ik probeer nu te achterhalen welke kant ik op wil binnen Feel Flex. Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheden en dat is heel uitdagend dus daar ga ik me eerst op focussen. Dat heb je ook helemaal zelf in de hand. Je kunt altijd aangeven dat je meer uitdaging wil. Bij Feel Flex ben je dus nooit uitgeleerd.”

 

Rosalie over haar werk bij Feel Flex.