Jacomijne regelt alles goed voor Feel Flex medewerkers

Bij Feel Flex staan de flexwerkers en opdrachtgevers voorop. Achter de schermen werken wij hard om de juiste mensen op de juiste plek aan het werk te krijgen. Om dat zo goed mogelijk te doen, hebben wij een geweldig team up & running. Zoals Jacomijne Driessen, die er als HR-adviseur voor zorgt dat ook onze eigen mensen lekker aan de slag blijven. 

Hi Jacomijne, wil je je even voorstellen?  

“Ik ben Jacomijne en kom uit Veghel, ben 48 jaar en sinds 1994 samen met Mark. We hebben geen kinderen, maar wel dwergteckel Charlie. In mijn vrije tijd help ik Mark in onze hardloopspeciaalzaak in Venlo. Op mijn WhatsApp profiel staat ‘Work work run repeat’, ik ben dan ook een fervent hardloopster en loop drie keer in de week. Bij Feel Flex ben ik sinds 1 augustus aan de slag.” 

Hoe ben je in dit vak gerold? 

“Mijn eerste baantje was erg ad hoc en hectisch. Gaandeweg zag ik steeds meer mooie dingen op mijn pad komen. Naast het werk heb ik toen nog een studie Strategisch HR Management gedaan en bedrijfskunde. Dat laatste deed ik omdat vrijwel niemand dat destijds op HR-gebied deed, en ik het interessant vond om meer van een hele organisatie te weten.” 

Hoe ben je bij Feel Flex terecht gekomen? 

“Ik maakte eerst een tussenstap in de non-profitsector, bij een dak- en thuislozenopvang. Ik wilde met iets maatschappelijks bezig zijn, maar verlangde uiteindelijk toch terug naar de commerciële branche. Toen zag ik een vacature van Feel Flex voorbijkomen: in Veghel, een commercieel bedrijf. Ik heb gewoon gebeld en zo is het gegaan.” 

Waar bestaat jouw werk zoal uit? 

“Ik behandel alles wat te maken heeft met instroom, doorstroom en uitstroom van eigen medewerkers. Ik zorg dat mensen zo prettig en leuk mogelijk hun werk kunnen doen en ondersteun managers bij hun HR taken. Zo ben ik op dit moment onder andere bezig met thema’s als duurzame inzetbaarheid, reglementen en documenten, loongebouw en ontwikkeling.” 

Waarom is dat zo leuk? 

“Ik hou van aanpakken. Ik wil er zijn voor zowel de mensen als voor de organisatie. Als ik elke dag met plezier en humor naar mijn werk kan en het gaat zakelijk goed met het bedrijf, dan gaat het ook goed met de medewerkers. Ik haal er voldoening uit als mensen lekker in hun vel zitten. Dat betekent soms ook dat je duidelijkheid moet geven, hard op de inhoud maar altijd met alle respect voor de mensen, dat vind ik een fijne combinatie.” 

Hoe omschrijf je de sfeer bij Feel Flex?  

Die is lekker informeel, met veel humor. Er wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen. Iedereen is wel in voor een feestje, er wordt van alles georganiseerd. Het gaat  er niet om wat je aan hebt maar wat je bijdraagt. Er is altijd ruimte om lekker jezelf te zijn.” 

Kun je een doorsnee werkdag voor ons schetsen? 

Elke dag is compleet anders en soms behoorlijk ad hoc. Om 7 uur ga ik eerst sporten met collega’s. Dan douchen en opstarten. Ik heb veel gesprekken met medewerkers, zowel qua privé of werkgerelateerd. Als je ergens mee zit wat invloed heeft op je werk, dan is het fijn dat je er met iemand over kan praten. Daarnaast heb ik afspraken op onze verschillende locaties door het land. Er is veel vrijheid in werkzaamheden.” 

De volgende vraag komt van je collega Maarten Beemer: ‘Welke toegevoegde waarde maakt Feel Flex het meest succesvol?’

Eigenlijk is die voor vaste medewerkers hetzelfde als de uitzendkrachten: alles is goed geregeld. Met een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden – waaronder zelfs sporten onder werktijd – en veel zelfstandigheid in het werk. Iedereen pakt zijn eigen verantwoordelijkheid. Er is hier veel mogelijk en dat gaan we steeds meer benutten.” 

Aan wie draag jij het stokje over en welke vraag wil je diegene stellen? 

“Ik kies Sylwia de Ridder – zij zit op transport in Leidschendam. Een leuke vlotte persoonlijkheid, die de hele dag aan het bellen en regelen is. Mijn vraag aan haar: ‘Hoe hou jij je staande in de hectische wereld van transport-flexwerk?'”