Intercedent Ramona over werk bij Feel Flex en meer

Feel Flex draait in de eerste plaats natuurlijk om al onze flexwerkers en opdrachtgevers die we elke dag opnieuw zo goed mogelijk willen bedienen. Om dat succesvol te kunnen doen hebben wij zelf natuurlijk talentvolle en ambitieuze werknemers nodig. Tijd dus om die wat beter te leren kennen. Deze week aan de beurt: intercedent Ramona.

Hoe ben je bij Feel Flex terecht gekomen?

Dat is een interessant verhaal. Ik kom oorspronkelijk uit Letland en ik ben drie jaar geleden naar Nederland gekomen. Mijn vriend werkte al voor Feel Flex en zo stond ik de eerste dag al letterlijk in het kantoor om kennis te maken met zijn manager.”

En toen kon je meteen bij Feel Flex aan de slag?

Nou nee, niet echt. Ik heb in Letland de universiteit afgerond in de richting van toerisme en ik heb een tijdje als toerisme coördinator gewerkt. Toen ik naar Nederland kwam, vond ik snel een parttime baan maar ik wilde eigenlijk fulltime aan de slag. Ik hoorde toen dat ze bij Feel Flex iemand zochten en ik solliciteerde. De enige barrière was het feit dat ik nog niet zo goed Nederlands sprak. Maar na het sollicitatiegesprek had ik ze overtuigd en kon ik aan de slag.”

Omdat je zelf ook voor werk naar Nederland bent gekomen en dat hele proces hebt doorlopen, kan ik me voorstellen dat je andere flexwerkers goed kunt begeleiden.

Dat hoop ik wel. Alle collega’s bij Feel Flex hebben mij in het begin zo goed geholpen met het integreren in Nederland, ook bijvoorbeeld op het gebied van wetgeving en belasting enzo. Ik hoop nu hetzelfde te kunnen doen voor de flexwerkers. ”

En nu we het er toch over hebben, wat is het grootste verschil tussen Letland en Nederland?

Sowieso het fietsen! Jullie fietsen kilometers door weer en wind. Daar moest ik echt aan wennen. Ik probeer dit nu altijd meteen te vertellen tegen flexwerkers. Zodat ze voorbereid zijn op het feit dat ze misschien fietsend naar werk moeten. En een ander ding ding is ook wel de mentaliteit. Nederlanders zijn veel meer open en altijd blij. De mensen in Letland zijn wat meer introvert.”

Wat is jouw rol bij Feel Flex?

Ik werk als intercedent. Vaak op onze locatie in Best, omdat daar onze grootste opdrachtgever zit. Ik regel alles voor de flexwerkers op het operationeel vlak. Dan kun je denken aan, huisvesting, transport, communicatie en administratie. Daarnaast ga ik ook op zoek naar mensen die voor Feel Flex zouden willen werken. Vaak zijn dit mensen uit Letland en dan help ik ze met alles rondom het verhuizen naar Nederland en het regelen van alle zaken die daarbij horen.”

Hoe ziet zo’n dag bij Feel Flex er meestal uit?

“Ik rij altijd vanuit mijn huis naar kantoor en dan plan ik in gedachten mijn dag in. Om dan vervolgens die planning meteen overboord te kunnen gooien als ik ons kantoor binnenstap. Er is namelijk altijd wel iets dat meteen opgepakt moet worden. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik heerlijk. Er zijn altijd uitdagen en soms denk ik ‘hoe ga ik dit nou weer oplossen’. Maar het lukt altijd en daar krijg ik heel veel energie van.”

Hoe zie jij de toekomst?

Ik ben echt zo enorm gegroeid in de afgelopen 2,5 jaar. Dus ik weet zeker dat ik in de toekomst ook alleen maar zal groeien. Ik leer nog elke dag en dat vind ik heel fijn. Voor mij is werken niet ‘opstaan, geld verdienen en weer terug naar huis’. Het gaat bij mij echt om dingen bereiken en jezelf steeds opnieuw uitdagen. Ik ben altijd op zoek naar een nieuw doel en als dat behaald is kijk ik alweer naar het volgende doel. Dus met deze mentaliteit hoop ik nog veel te kunnen groeien, zowel binnen Feel Flex als in mijn persoonlijke leven.”

Wat is je mooiste herinnering aan je tijd bij Feel Flex?

Dat is zonder twijfel de tijd dat ik hier begon. Ik ben zo ontzettend goed geholpen door iedereen en ik voelde me super welkom. Ik wist niet waar ik moest beginnen met dingen regelen en alle collega’s deden erg hun best om mij zo goed mogelijk te helpen. Ook in het leren van Nederlands waren zij een grote steun.”

Wat is volgens jou de kracht van Feel Flex?

Zonder twijfel de persoonlijke benadering. Bij veel andere partijen ben je als flexwerker toch iets meer een nummer. Ik kan je een ding beloven, ik weet van alle 75 flexwerkers die ik op dit moment begeleid de achternaam, waar ze wonen en hoe hun leven eruit ziet. En dat geldt ook voor mijn collega’s. Voor ons is die persoonlijke benadering heel normaal. We zijn allemaal flexibel, stressbestendig en we vinden het allemaal gewoon echt leuk om mensen te helpen.”

Kun je tot slot nog een leuke anekdote vertellen over je collega’s?

Ik geniet er altijd enorm van als ze proberen Lets te praten. Ze doen hun best en als ze eenmaal een woord kennen, dan blijven ze dat woord de hele tijd herhalen. Sommige collega’s kennen het woord voor ‘Goedemorgen’, nou dat hoor ik dan dus de hele dag. Dat vind ik hilarisch.”